sábado, 8 de febrero de 2014

PRÀCTICA 1: BLOGGER


La pràctica 1 consisteix en crear un bloc, així com ensenyar-nos a utilitzar-lo a personalitzar-lo, modificar-lo i actualitzar-lo. Aquest l’ emprarem a aquesta assignatura per a anar publicant tot el que fem a classe.

Què és un bloc?

Un bloc és un lloc en Internet que conté tot tipus de informació la qual s’ actualitza per un autor i les persones col·laboren amb aquest. És com un diari interactiu. Els bloc són personals, temàtics o empresarials, educatius etc. A més, poden ser gratuïts o impulsats per un programa especial i amb els seus propis recursos. També direm que la informació està classificada per data, categories i etiquetes i que els articles, és a dir, les publicacions es mostren de forma cronològica.

Com crear un bloc?

Per a crear el bloc primerament hem de crear un conte g-mail ja que és un servidor de correu de Google que en permet accedir a totes les seus aplicacions.
A continuació buscarem en Google la paraula blogger i una vegada hem accedit a l’ enllaç entrarem amb el conte que s’ha creat anteriorment.
 Tot seguit clicarem sobre “Bloc Nou” que ens durà a llista de bloc on  haurem de posar les dades del nostre bloc. Primerament un títol, en el nostre cas dcyade + nom, dcyadeirenep  i una direcció de bloc, http://dcyadeirene94.blogspot.com.es/ . Una vegada hem introduït les dades clicarem sobre Crear Bloc. Ens durà a llista de bloc on podrem crear el nou bloc amb un títol anomenat en aquest cas dcyad






Com crear una entrada?

Una vegada creat el bloc, crearem la nostra primera entrada, clicant damunt del quadrat taronja que hi ha a la part superior a la dreta “ Entrada Nova “.  Ho farem de manera que quan cliquem la paraula que volem,  s’ obri la pàgina web que hem decidit.
  
Com introduïr enllaços en una entrada?

1.-  Seleccionem la paraula que ens durà a la pàgina web. Per exemple: Universitat d’ Alacant.
2.- Cliquem en la pestanya “ Enllaç” que s’ encontra en la part superior i escrivim la URL a la que volem dirigir-nos. Per exemple: www.ua.es
3.- Per a finalitzar, cliquem en “ obrir aquest enllaç” i acceptem.


Com incloure imatges imatges i vídeos en una entrada?

               En la nova entrada podem  introduir una imatge i un video, mitjançant les icones                    que hi ha a la part de dalt, a la barra de ferramentes.
               
                      Imatges: Per a inserta imatges, clicarem la icona de imatge. Després                                    seleccionarem el arxiu que volem. Aquesta la podem editar, canviar el                                    tamany, la posició etc. Clicant el boto esquerre del ratolí. Per últim, la                                      publicarem.

                     Vídeos: clicarem la icona de video, triarem el video que volem i per últim li                              donarem a Acceptar.
              
                Com incloure etiquetes per a les entrades?

                 Le nostres entrades han de tindre etiquetes, és a dir, paraules clau del                                  contingut de l’ entrada.
                 1.- Polsem en la opció “etiquetes” que està en la part superior de la columna de                           la dreta.
                 2.- A continuació escrivim el text que volem que volem  com la etiqueta i cliquem                           en “Listo”

Hem de recordar que sempre hem de posar els enllaços o el lloc d’ on hem extret la informació.  A la barra de ferramentes també sens dona la possibilitat de canviar el tipus de lletra, el color… És important recordar que sempre hem de posar els llocs d’ on hem extret la informació.  Finalment, a la part de dalt tenim 4 quadrats que ens donen la opció de publicar-la, guardar-la, veure-la o tancar.
Una vegada publicada l’ entrada ens eixirà una finestra per a poder fer comentaris i triar les persones que volem que puguin veure la nostra entrada. Nosaltres ho hem fet públic.

Cal destacar que quan accedim al bloc  polsant  sobre el nom del bloc dcyadeirene se’ns redireccionarà a una pàgina  de bloc, des de d’on podrem publicar entrades, configurar el nostre bloc, afegir gatges i el que vulguem fer amb més facilitat.


Com personalitzar el nostre bloc?

Una vegada hem polsat sobre el nom començarem a configurar el bloc al nostre gust mitjançant les opcions que ens ofereix blogger. Fer saber que per a guardar cada canvi o modificació que fem hem de polsar la pestanya que posa Aplicar en Bloc. Podem clicar en qualsevol de les següents opcion:
·        
       Personalitzar: Des de ací podem canviar el tipus de font però si polsem en avançat        encontrarem moltes més opcions, com el tipus de text, de color, de lletra o inclús modificar el  títol i la amplària.
·        
       Plantilla. Podem seleccionar una predeterminada de bloc ( senzilles, dinàmiques...) o  podem  buscar una en Google.
·         
      Comentaris: També hi ha una part des de on podem veure tots els comentaris que hem  
publicat i els Spams.
·         
      Estadístiques: des d' ací podrem veure les pàgines vistes l’ últim dia, més o tot l’ historial
·       
      Configuració: Ens permet configurar les entrades i els comentaris, canviar l’ idioma i el format i les preferències de búsqueda.  Així com la direcció de blog, els permisos i la privacitat. Així com canviar el domini del bloc o el títol.
·        
      Disseny: Tot seguit cliquem en ”Personalitzar” des de on podrem canviar la forma del bloc o influir gadgets. A més vam introduir Favicon, per a poder incorporar icones.

Com afegir Gadgets?

El primer que hem de fer és crear un llicència creative commons per a que no copien del nostre blog la informació. Per a crear-la  primerament buscarem a google creative commons català, tot seguit, accedirem a la segona pàgina, Llicència. Tot seguit sens fara una serie de preguntes a les quals respondrem que no, per últim copiarem el còdic per a que els nostres visitans o sapien. En el blog anem on possa afegir un gadgets i busquem el que possa el nom de afm have scrpits. S’ obrirà una finestra on haurem de pegar el còdic que hem copiat previament en la part de contingut. El títol serà Llicència. Pulsarem sobre guardar i a continuació clicarem en visualitzar el blog i a la part dreta ens surtirà.


Gadgets que inclourem:

·      Entrades populars per a que els nostres visitans puguen saber quines són les      entrades més vistes. Una vegada pulsem sobre entrades populars s’obrirà un finestra  on seleccionarem el més vist duran x temps i el que volem que es mostre d’ aquestes  entrades ( imatge, fragment...)
·        
        HTML/Javascript: per a poder posar els còdics i afegir una característica d’ un altre lloc     al nostre.
·         
        Boto +1 per a que les persones que visiten els nostre blog puguen recomanar-lo.
·       
       Estadistiques del blog que serveix per a saber el nombre de visites que tenimen el        blog. En aques cas també s’obrirà una finestra per a seleccionar l’estil del contador, i el  nombre de visites. I el temps de les visites. Cal destacar, que podrem incloure contador    personalitzats( copiant el còdic del contador que volem)
·      
       Etiquetes: per a poder organitzar la informació.


·      Quadre de cerca. Aquest és un buscador que ens dona la possiblitat de buscar dins    del nostre blog, a les pàgines que hem accedit desde el nostre blog i per a buscar en    interne.
·        
       Enquesta.És útil per a saber la valoració que té la gent del nostre blog. Podem  personalitzar l’ enquesta, fent la pregunta que volem, el tipos de respostes que volem i la fecha i l’ hora de finalització de l’ enquesta.


·      Llista d’enllaços ens mostra un conjunt de blogs, pàgines web o llocs a les persones  que ens visiten. Al nostre blog possarem 5 enllaços de interés.  Aquest també el podem  personalitzar , possant el títol, el nombre d’elements que es mostrarà en la barra. 
        
      Ampliació
    
     A continuació us deixe un video on explica breument tot el que anteriorment hem explicat ( Com crear un blog, com personalitzar-lo, com incloure gadgets etc.)




  
J     Ja sabem com crear un bloc, però també és important saber què és un bloc i quines utilitats té. Aquest video ens ho mostra amb molta claretat. 
       Un bloc és una eina molt útil, ja què és la plataforma ideal per a crear audiències i crear una comunitat al voltant de una persona o un tema possent al alcanse de qualsevol una enorme visibilitat. Si aquesta eina es sap utilitzar bè, pense que serà molt enriquidora per a la nostra futura pràctica docent.








No hay comentarios:

Publicar un comentario