sábado, 17 de mayo de 2014

GOOGLE SITES

1. Què és Google Sites?
Google Sites és una aplicació online gratuita que ens ofereix la empresa Google. Aquesta aplicació permet crear un lloc web de manera tan sencilla com la edició de un document. A més, Google Sites ens permet incloure videos, calendaris, presentacions, arxius adjunts i texts. 



Les característiques principals són que és fàcil crear plantilles, no requereix  programació, hi han plantilles de disseny disponibles, es pot personalitzar el lloc, es poden crear continguts multimèdia...


2. Com accedir?
Per a entrar a google site, haurem de registar-mos. Primer hem de escriure en el cercador, google site i punxem la primera opció que ens presenta. 



Tot seguit accedirem amb el nostre correu gmail i la nostra contrasenya.








3. Com crear la nostra webquest?

Una vegada hem accedir a Google Sites, en apareixerà la pàgina principal o d'inici. 
Per a crear la nostra webquest farem click en el quadre taronja que possa Crear.

Primerament seleccionarem la plantilla sobre la que volem treballar.




A continuació, en el nom del lloc, possem el nom del tema de la nostra Webquest
I en ubicació del sitio, escriurem la URL que dessitgem.


Una vegada hem completat amb les dades que dessitgem el nom, la ubicació i la plantilla i hajam fet click ja podrem començar a treballar amb la nostra Webquest.
Primerament ens sorgirà una pàgina, que en la part dreta superior té unes icones que ens donen diverses opcions. 
. La primera opció és el llapiz, per a editar la nostra webquest, la segona opció és afegir pàgina i la tercera opció és la rodeta que ens servirà per a editar la nostra pàgina.

  •  La llapicera, és l’ opció de editar la página.
  • La icona del costat, és per a afegir una página nova
  • La roderta, ens servirà per a editar la nostra pàgina,




Si fem click en la llapicera ens donarà l'opció de editar el primer punt de la nostra webquest. En el nostre cas serà la presentació, per tant haurem de canviar el títol i on possa pàgina principal, escriurem presentació.
En el quadre de baix escriure el contingut que nosaltres dessitgem. Aquest quadre funciona igual que word. La barra d'eines ens permet incloure imatges, videos taules i modificar el format del text.
Finalment, per a guardar aquesta pàgina farem click en guardar.

Aquest quadre funciona igual que word. La barra d'eines ens permet incloure imatges, videos taules i modificar el format del text.


A l’opció de disseny podem triar les columnas que volem, les barres laterals que volem i si són a l’ esquerra o a la dreta etc.
A l’ opció de taula, podem afegir una taula al nostre gust, a més després tenim la possibilitat de afegir més columnes o files o llevar-les.
A l'opció format podem canviar el format dels títols de la nostra webquest.
A l'opció de insertar podrem insertar imatges, videos, enllaços... 


Si fem click en la rodeta, és a dir, en menú más acciones, tenim moltes possibilitats:



Configuració de la página:Podem determinar si volem que surten comentaris, si volem mostrar el títol de la página, si volem mostras els enllaços de subpàgines, així, com canviar el disseny de la pàgina o fer una descripció de la pàgina.


Eliminar página: Ací podem eliminar qualsevol pàgina.  Hem de seleccionar la página que volem eliminar i clickem en eliminar.
Administracion del sitio: Tenim l’ opció de canviar el nom de la webquest,  la página que volem que es veja per primera página quan veuen la nostra web.
Así tenim la possibilitat de fer click en temas, colores i fuentes, per a anar canviant

Editar navegación horizontal. Afegir página, primer tendrem que buscar-lal  i així successivament per a possar dalt o al costat totes les pàgines que vulgam.

Historial de revisions: açí podem veure si la persona en la que compartim la webquest ha canviat qualsevol cosa.

Administrador del lloc: desde ací podem canviar el nom de la webquest, incloure descripcions o canviar lapàgina de destí que els usuaris que visiten la teua webquest visualitzaran.


A més, tenim l'opció de Tema, color i fons, desde on podem canviar la lletra o el tema base de la webquest.

També tenim l'opció de compartir i de permisos, desde on podem compartir la nostra webquest.

Quan estem en administració del lloc ens surt una pestanya a la esquerra on tenim més opcions que són les següents:



AMPLIACIÓ

La webquest és una eina molt útil que permet que l'aprenentatge siga autònom i per descubriment, sent el professor el que guia. A més, promou les habilitats cognitives superiors i el treball cooperatiu.

A més, la creació de una webquest, així com la seua utilització no són complicader, per el que qualsvol professor pot emprar aquest recurs.

És molt important que els xiquets i les xiquetes no es limiten a buscar informació i a copiar-la, deuran d'aprendre a buscar seleccionar i transformar la informació. Per a aconseguir açò, necessitem que la tasca siga motivadora i que es treballe de manera autònoma i cooperativa.





Si volem saber més, al voltant de la WEBQUEST, heu de fer click, i encontrem  diversitat de definicions, models d'aprenentatge, habilitats que desenvolupament en la webquest i un gran repertori de articles relacionats amb la webquest, així com un llistat d'exemples de webquest.








A aquest video, ens conten en forma d'historieta una bona pràctica amb una webquest.

Primerment ens explica les parts que ha de tindre, després la matologia, els objectius i tot el que implica la webquest a l'aula.




No hay comentarios:

Publicar un comentario