miércoles, 26 de marzo de 2014

PRÀCTICA GLOGSTER

  • Què és glogster?
AMPLIACIÓ

 Glogster es una xarxa social que permet als usuaris crear cartells interactius,llibres o Glogs. Un glog és una imatge interactiva que es veu com un cartell en el qual els usuaris poden interactuar. A més, Glogster és una de les eïnes 2.0 més emprades en educació. És fàcil d' emrpar, divertit i creatiu i amb moltes possibilitats didàctiques.



Com registar-se?

Per a registar-nos entrem a la web www.glogster.com i cliquem sobre go to glogster

Tot seguit tenim pa possibilitat de traballar desde el nostre conte de Facebook o de crear un conte nou en Glogster. Nosaltres crearem un conte nou fent clic en CREATE A NEW GLOGSTER ACCOUNT:

Posteriorment, sobrirà un quadre que tendrem que omplir amb les nostres dades i punxarem en SATART GLOGGING per a començar a utilitzar Glogster:


Com crear un nou Glog?

Per a crear un nou glog farem click damunt de CREATE NEW GLOG. Tot seguit, haurem de triar la plantilla sobre la qual voldrem començar a treballar. En el nostre cas triarem la de poster Glog.



En la pàgina principal podem veure a la part de baix tots els glogs que hem publicat. I a la part de dalt com es mostra en les imatges que hem possat a continuació se'ns dona un serie de possibilitats.
També podem veure el nombre de visites, els nostres amics i els nostres fans. A més, tenim un cercador per un cercador de glogs d' altres usuaris. 
Si ens agrada algun glog, fent click damunt ens apareix l' usuari que ha fet el glog i podem començar a seguir-lo o agregar-lo com amic.


En community, podem buscar gent i glogs.

 En messages podem veure els misssatges que ens han eviat i enviar missatges.
En glogs podem veure tots els nostres glogs.



Com fer el nostre Glog?

Una vegada hem vist totes les opcions que tenim i hem seleccionat el fons que volem començarem a veure com podem fer el nostre glogs i les opcions que tenim.

Primerament farem click sobre Tools, que vol dir eienes. Tot seguir sobrirà una finestra on tenedrem totes les opciones que tenim fer a fer el glog al nostre gust.



1.- Pulsant sobre Text podem triar el dissenys de la bafarada. A la columna de l' esquerra en apareixen diferents estils de bafarades segons diferents temàtiques. Quan hem seleccionat la bafarada que volem farem click sobre Use it.

Una vegada hem seleccionat un núvol, si punxem damunt d' ell s' obrirà una barra de ferramentes igual a la de les imatges que expliquem a continuació. Tan sols s' inclouen dos opcions més la de canviar el color del núvol i da de canviar el format de la lletra





2.- Per a afegir un gràfic hem de fer click sobre Graphics. A la columna de la esquerra també ens apareixen dieferents estils de grafics segons la temàtica. Calr dir que hi ha gràfics que són animats i ho indica a la part de baix de cadascún d' ells. Una vegada seleccionem, fent clic el gràfic que volem, haurem de punxar sobre use it.



3.- Pulsant sobre Image podren inclure imatges. En aquest cas, a la columna de la esquerra ens apareix una series de llocs desde on podem triar la imatge.
Punxant en my image podem seleccionar  una imatge de la nostra galeria.
Pulsant google o picassa o facebook podrem triar una imatge que s' encontre en els respectius llocs. 
Per a incloure-les en el mural tan sols hem de pulsar en Use it.


Una vegada hem inclós la image, fent click damunt d' ella sobri una barra de ferramentes a la part superior esquerra. Açò també passa si ho fem damunt de qualsevol núvol.

Primerament destacarem, que quan fem click damunt de la imatge o d' un núvol ens apareixen unes fletxes ñes amb les quals el podem fer més gran o més menut  i el podem girar.






La icona que no li hem possat cap marc, la de la vareta és a donar-li efectes a la imatge.
La icona groga de la columna, es a dir, la dels dos anells, és per a possar un hipervincle.
El groc és per traureu del fons i que es posse per damunt.
El roig és per a enviar al fons
El morat és per a agrupar les imatges.
El quadrat rosa és per a desfer coses que hem fet, és a dir, per a tirar arrere.
El blanc és per a bloquejar la la imatge i que no es moga i no s' efectuen canvis.
El quadrat blau és per a esborrar el núvol o imatge.






4.- Si punxem en la opció wall, podrem seleccionar el fons que nosaltres dessitgem.  A la columna de la esquerra tenim els diferents llocs desde on podem seleccionar el nostre fons. Una vegada hem trait la nostra imatge, a la part inferior dreta tenim la possibilitat de modificar el fons la nostre gust. Per últim pulsarem sobre Use It.




5.-  En l' opció page podem possar un fons darrere de la plantilla. Per a fer-ho hem de seguir les mateixes instruccions que en wall, es a dir, desde la columna de l' esquerra triarem desde el llocs que seleccionarem el fons, el seleccionarem i pulsarem en Use It.



6.- En audio, podem afegir audios al nostre glog. En aquest cas, tan sols ho podem fer desde música o audios que tingam al nostre ordinador. Per a pujar-los, clickarem en la fletxeta i seleccionarem l' audio que volem. Cla destacar que a la pàgina Jamendo poden descarregar gratuïtament música.





7.- A l' opció video, podem incloure videos al nostre mural. La columna de l' esquerra ens diu els llocs desde on podem fer-ho, desde youtube, desde els teus documents etc. Una vega hem seleccionat el video, li afegirem un marc desde ADD FRAME i per últim farem click en Use It.




Com veure com ha quedat el nostre glog i guardar-lo?

Si volem anar veent com va quedant el blog podem fer click en "preview". Si ens agrada com ha quedat podem guardar el glog amb el nom que volem donar-li pulsant en "save". Tot seguit s' obir'a un pestanya que en preguntarà si volem que siga privat o públic, en el nostre cas seleccionarem públic i per últim punxarem en "save glog".


Tot seguit ens apareixerà una pestanya com la que mostrem a continuació:

Si fem click en Dashboard tornaerm a la pàgina d' inici.
Fi ho fem en Back to edit podrem seguir editant el golg.
I si Clickem en Preview tornarem a veure com ha quedat el nostre glog.


Com posar el nostre Glog al Blog?

Per a posar el nostre glog al blog, haurem de fer click primerament en My glogster, tot seguit en el glog que volem seleccionar i punxar en l' opció que ens apareixerà que posa " Embed this Glog. Per últim, ens apareixeran tres opcions, de les quals nosaltres haurem de triar la segona. Copiarem el codi que ens apareix i anirem al nostre blog per a publicar-lo allí.





Ampliació

Glogster és una eina molt útil, sobre tot per a l'`ambit educatiu, ja que ens permet incloure imatges, videos, música, animacions, escriure text... Açò en permet poder crear materials molt divertits i que capten la atenció dels nostres alumnes, però no sols això, ells mateixos poden ser els qui creen els seus prorpis murals. 
A més ens ofereix multitud de possibilitats, com imprimir-lo, enivar-lo... així com la possibilitat de contactar amb altra gent que empre glogster i veure els seus glogs.
Desde el meu punt de vista és una eina facil d' emprar i plena de possibilitat.

Vos deixe un tutorial en el que s' explica molt bé, com podem emprar glogster i totes les possibilitats que té.

No hay comentarios:

Publicar un comentario