sábado, 29 de marzo de 2014

TEMA 6: EINES DE LA WEB 2.0: CLOUD COMPUTING

La publicació de hui, és la teoria del tema 6, que fa referència al Clour Computing, o més conegut com La nube. Aquest tema està a l'avast de tot el món i a l' ordre del dia, per això, és un tema molt interesant per a qualsevol.

1.    Computació en el núvol

·       El núvol és el terme per designar als ordinadors en xarxa que distribueixen capacitat de processament, aplicacions i grans sistemes a moltes màquines.

·       Les aplicacions basades en tecnologia núvol no no funcionen en un sol ordinador, sinó que es difonen per tot un clúster distribuït, utilitzant espai d’ emmagatzematge i recursos informàtics de tantes màquines.

Els Serveis de computació en xarxa tenen tres nivells

·         Nivell 1: Aplicacions que tenen un sola funció a les quals normalment s0 accedir mitjançant un navegador Web. Per exemple gmail.

·         Nivell 2: Ofereix la infraestructura sobre la qual es fabriquen i funcionen aspectes aplicacions. Per exemple App Engine.

·         Nivell 3: Són els que ofereixen recursos purament informàtics sense una plataforma de desenvolupament. GoGrid, Elastic Computi Cloud.

2.    Avantatges del Cloud Computing

*    En el núvol es consumeix solament l’ energia necessària, la qual cosa contribueix a l’ ús eficient de l’ energia.
*     No existeix la caiguda del servidor, perquè sempre hi ha algú controlant-la, de manera que no cal esperar al fet que venja el personal a arreglar-lo.
*     Les actualitzacions són automàtiques i es conserven totes les personalitzacions que hàgim introduït.
*      Es pot començar a treballar ràpidament en qualsevol aplicació.
*      Es pot prescindir d’ instal·lar qualsevol tipus de maquinari i per tant requereix  molt menys inversió
*     Les infraestructures utilitzades tenen una major capacitat.

3.- Desavantatges del Cloud Computing

La disponibilitat d’ aplicacions depèn de la disponibilitat d’ accés a internet.
Tots els treballs i dades de l’ usuari estan en el nivol, de manera que si hi hagueés algn problema es pot posar en perill la seguretat dels nostres materials
L’ usuari no disposa de copues de seguretat, com podia tenir-les qual el programari que utilitzava podia estar instal.lat

4.- Tipus de núvols.

Els núvols públics. Són les que estan manejades per altres persones i alberguen el treball ed molts clients; els sistemes d’ emmagatzematge son comuns i els servidors, la xarxa i els discos, també els serveis que son gratuis solen estar situats en aquest tipus de núvols.

Els núvols privats. Són la illor opció per a les p¡empreses o organitzacions que volen tenir un servei propu amb les aplicacions que segitgen, a mesura de les seves necessitats. Són els propietaris del servidor, disc.

Els nuvols híbrids. Son una combinació de les anteriors, es adisposa d’ una infraestructura privada per el seu torns es poden manejar aplicacions en ‘ espaci de núvol públic.




5. Aplicacions educatives del núvol

Google Docs. Per a l’ elaboració compartida de documents , fulls de càlcul, presentacions.

Dropbox. Permet als usuaris deixar qualsevol arxiu en una carpeta designada. Aquest arxiu es sincronitzat en el núvol i en tots els altres ordinadors del client. Té suport per a historial de revisions, de manera que els arxius esborrats poden ser recuperats.


Ambdues aplicacions proporcionen ordinadors virtuals a estudiants i personal sense necessitat que cada persona posseeix un ordinador portàtil o de taula. Solament es necessari un navegador i accés a internet per disposar d’ emmagatzematge i recursos il·limitats.


AMPLIACIÓ

Aquest video que mostrem a continuació ens explica com funciona la nube. A més en informa de que és  en un centre de dades compartides i que té un cost menor. 
A més, ens conta algunes de les grans ventatges la Nube,com que no hi ha actualitzacions i no fa falta descarregues. La nube esta canviant la forma de pensar del software. 
En la actualitat, és l' opcio que més empren les empreses, degut a les comoditats, la seguretat i la adaptabilitat que tenen. A més, en explicales formes de pago i de utilització.




Si ens agrada molt la informàtica i volem profunditzar en la Nube, vos deixe un video de Juan Miguel Gomez, doctor en computing since i professor, que ens explica el funcionament de la nube d' una manera més detalladai amb paraules més tècniques.



No hay comentarios:

Publicar un comentario